Veelgestelde vragen

FAQ

Vastgoedbeheersysteem VBSonline is speciaal ontwikkeld voor gemeenten.

VBSonline biedt een centrale registratiemogelijkheid voor object-, relatie- en contractinformatie en levert vastgoedbeheerders een aanzienlijke tijdwinst bij de dagelijkse vastgoedbeheer werkzaamheden door beheertaken te automatiseren. 

De kosten van VBSonline zijn afhankelijk van de grote van de vastgoedportefeuille die in het systeem beheerd wordt en het aantal gebruikers dat met het systeem gaat werken. VBSonline is al beschikbaar vanaf 340 euro per maand. Daarnaast betaalt u eenmalig opstartkosten voor het inrichten van het systeem en cursusdagen bij u op locatie. 

Op werkdagen is onze helpdesk 08.30 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 17.00 uur telefonisch en per e-mail bereikbaar. Daarnaast is er een goede documentatie voor gebruikers beschikbaar. 

De veiligheid van uw data heeft onze hoogste prioriteit. We volgen ontwikkelingen omtrent data security op de voet en voeren doorlopend optimalisaties door, wanneer nieuwe technieken of inzichten dit mogelijk maken. 

Metafoor Vastgoed en Software is ISO 27001 gecertificeerd. Onze servers staan in Europa en al onze softwaremedewerkers hebben een geheimhoudingsverklaring getekend en een VOG overlegd. 

  • Uitgebreide standaard rapportages en de mogelijkheid om zelf rapportages en exports te maken.
  • Diverse koppelingen mogelijk met aanpalende systemen, bijvoorbeeld: GIS-applicaties, het CBS (indexcijfers), de RVO (energie labels) de KvK, BAG, BRG, SSO (single sign-on), het financiële systeem van uw organisatie, etc.   
  • Geautomatiseerd factureren en indexeren
  • Geautomatiseerd documenten genereren (facturen, indexatiebrieven en contracten).
  • VBSonline is een gerenommeerd vastgoedbeheersysteem dat al meer dan 30 jaar wordt gebruikt door Nederlandse gemeenten. Sinds het ontstaan is het systeem continu geoptimaliseerd op basis van de input van onze gebruikers. 

    VBSonline is onderdeel van Metafoor Vastgoed en Software, een advies- en detacheringsbureau met vastgoed juristen en adviseurs die uitsluitend werken voor Nederlandse gemeenten. Naast het ontwikkelen van de software zijn we daarom uitstekend toegerust om onze klanten te ondersteunen bij en adviseren over het gebruik van VBSonline.  

De licentie baseren wij op het aantal inwoners per gemeente. Wij hanteren daarbij een staffeling. Indien u een projectontwikkelaar, provincie of andere gebruiker bent dan een gemeente dan baseren wij de licentieprijs op intensiteit van het gebruik. Wij overleggen graag met u wat de mogelijkheden zijn.

Binnen één organisatie mogen onbeperkt aantal gebruikers worden toegevoegd binnen GrexManager.

GrexManager werkt vanaf Office 2010.

Wanneer u GrexManager aanschaft zonder aanvullende modules krijgt u standaard o.a.: – Volledig functionele webomgeving met kaartmodule, met o.a.: o Registreren van projecten o Plannen overzichtelijk in de kaart – Rekenmodel “Programma” ten behoeve van het beheren en actualiseren van grondexploitaties – Rekenmodel “Exploitatieplan” ten behoeve van het berekenen van exploitatieplannen – Rekenmodel “Normatief” ten behoeve van het berekenen van uitleglocaties en haalbaarheid – Rapportagemodule met daarin standaard een consolidatierapportage en een verschillenanalyse – Rekenmodellen ingericht met uw eigen kostenstructuur.

Ja, GrexManager kan gebruiker specifiek geïnstalleerd worden op een Citrix omgeving. 

Ja, een koppeling met het financieel systeem is mogelijk.

In verband met veiligheidseisen adviseren wij gebruik te maken van de meest recente browserversies. Wij ondersteunen daarbij alle bekende browsers zoals Internet Explorer, Chrome en Firefox.

Wilt u ook nader kennismaken met de mogelijkheden van GrexManager?

Wij vertellen u graag over de voordelen van GrexManager voor uw organisatie.

Bent u toe aan meer gemak en overzicht bij het beheren van uw (gemeentelijke) vastgoedportefeuille?

Wij helpen u graag verder met VBSonline, dé software voor vastgoedbeheer