Het Meest Complete Grondexploitatiesysteem

voor de opzet, actualisatie en het beheer van grondexploitaties.

GrexManager

Software voor uw grondexploitatie

Bent u op zoek naar een betrouwbaar systeem om uw grondexploitaties op te zetten en te beheren? Het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie, realiseren, beheren en actualiseren van projecten kan moeiteloos met GrexManager.

Via de gepersonaliseerde webomgeving kunt u in op maat gemaakte rekenmodellen uw ramingen en boekwaarden invullen, of er kan een koppeling gemaakt worden met uw financieel systeem. Voeg daar enkele parameters voor bijvoorbeeld fasering, indexering en rente aan toe en GrexManager doet de rest. Overzichtelijke en herkenbare gestandaardiseerde samenvattingen komen kant en klaar uit het model rollen.

Ook het maken van consolidaties, verschillenanalyses of uw eigen maatwerkrapportage is met enkele klikken klaar. Maak het uzelf en uw collega’s makkelijk en kies voor GrexManager!

Al meer dan 70 partijen werken met GrexManager. GrexManager bewijst zijn waarde elke dag door heel Nederland. Daarnaast hebben gebruikers ook regelmatig de kans bijgepraat te worden over actuele ontwikkelingen en tips and tricks uit te wisselen tijdens onze klantendag.

Waarom Metafoor software?

Meer dan 25 jaar ervaring in maatschappelijk vastgoed en grondzaken

Software ontwikkeld vanuit onze eigen expertise en gericht op de gebruiker

Achterban van circa 100 adviseurs die kunnen ondersteunen bij het gebruik

Wij gaan voor een langdurig partnerschap met onze klanten

Voordelen van software voor gebiedsontwikkeling?

Betrouwbare organisatie

GrexManager is ISO9001- en ISAE3402-gecertificeerd. Meer dan 70 klanten maken al gebruik van onze software!

Veilig en Up-To-Date

Informatie altijd en overal veilig beschikbaar door het gebruik van een webomgeving.

Inzichtelijk

Vroegtijdig en realistisch zicht op financiële haalbaarheid van een grondexploitatie.

Gemakkelijk en Snel

Verschillende grondexploitaties of deelgebieden consolideren binnen no-time.

Gebruiksvriendelijk

GrexManager kan op onderdelen worden aangepast aan uw wensen.

GrexManager, hoe werkt het?

Webomgeving

Online beheer
GrexManager kunt u online beheren. In de webbased omgeving kunt u nieuwe grondexploitaties registreren en lopende grondexploitaties inzien, openen en delen met uw collega’s. Ook kunt u verschillende versies en varianten aanmaken.

Kaartmodule
In deze online omgeving kunt u op een overzichtelijke manier de kaart van het project bij de grondexploitatie voegen, door deze in te laden of zelf te tekenen. Het ruimtegebruik vanuit de kaart kan bovendien in de rekenmodellen ingelezen worden.

Grondexploitatie - Metafoor Software

Rekenmodellen

Excel rekenmodel

Het hart van GrexManager zijn de door Metafoor in Excel ontwikkelde rekenmodellen. Hiermee heeft u inzicht in alle berekeningswijzen. Tevens wordt alle gebruikersinput gevalideerd en gecontroleerd, zodat fouten worden voorkomen. Vanuit de database wordt uw standaard rekenblad gecombineerd en gevuld met actuele, betrouwbare gegevens.

Normatief rekenmodel

Wilt u aan het begin van het project meer inzicht in het effect van verschillende vormen van ruimtegebruik op het resultaat op de grondexploitatie? GrexManager biedt een rekenmodel waarmee de gebruiker gemakkelijk met behulp van normatieve uitgangspunten, zoals profielen en procentuele verdelingen, een exploitatiegebied kan inrichten.

Programmatisch rekenmodel

Wanneer alle eenheden binnen een grondexploitatie bekend zijn of als de grondexploitatie reeds in uitvoering is dan gebruikt u het model “Programma”.

Met dit rekenmodel voert u de periodieke herziening uit en krijgt helder inzicht in wijzigingen op uw grondexploitatie.

Exploitatieplanmodule

Wilt u meer grip op het financiële resultaat van uw exploitatieplannen? GrexManager biedt een exploitatieplanmodule waarmee de gebruiker eenvoudig en snel exploitatieplannen kan opstellen en beheren. De grondexploitatie en het exploitatieplan kunnen bovendien worden bijgehouden in één rekenmodel.

Rapportages

Scenarioanalyse
Als u snel wil kunnen berekenen wat een kleine aanpassing in de parameters voor uw exploitatie betekent is de scenarioanalyse een uitkomst. Met enkele klikken ziet u precies het resultaat van een kleine aanpassing op één of zelfs meerdere van uw exploitaties.

Verschillenanalyse
Wilt u snel de verschillen tussen twee ingevulde rekenmodellen op een overzichtelijke manier gepresenteerd zien? Met de rapportage die hiervoor ontwikkeld is kunt u in slecht seconden zien wat de verschillen tussen twee varianten zijn, of welke verschillen er zitten tussen een geactualiseerde grondexploitatie en de versie van vorig jaar.

Overige resultaten in GrexManager
GrexManager kent naast deze rapportages nog tal van handigheden. Zo worden Vpb- en POC-berekeningen kant en klaar opgeleverd. Er is een verschillenanalyse in het rekenmodel zelf om uitkomsten te vergelijken met de vorige versie. En ook controleert het model zichzelf op foutieve invoer.

Maatwerk
Daarnaast is er de mogelijkheid om uw eigen op maat gemaakte rapportage uit GrexManager te laten rollen. Ideaal voor het creëren van bijvoorbeeld grafieken tabellen in precies de juiste vorm en kleur voor in uw rapportage.

Klanten die u voorgingen

Lees verder
Gert Bakker, Barneveld
Het is fijn dat je met maatwerk allerlei overzichten kunt krijgen die aansluiten bij wat je nodig hebt bij je werk als planeconoom.
Lees verder
Gemeente Groningen
GrexManager maakt het mogelijk om grondexploitaties te totaliseren in een rapportage. Alle informatie die je invoert, is heel makkelijk en overzichtelijk uit te draaien in een rapportage
Gemeente Meierijstad - GrexManager Gebruiker
Lees verder
Gemeente Meierijstad
GrexManager is heel overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Door de categorisering weet je precies wat waar te vinden is. Daarnaast zitten er veel handigheidjes in voor fasering, budgettering en het automatisch aanpassen van het prijspeil.
Vorige
Volgende

Wilt u ook nader kennismaken met de mogelijkheden van GrexManager?

Wij vertellen u graag over de voordelen van GrexManager voor uw organisatie.