Inspirerende VBS-dag in historisch Grand Hotel Karel V

Op dinsdag 25 juni vond de VBS-dag plaats in Utrecht. Tijdens deze jaarlijkse bijeenkomst vertellen we de gebruikers van ons vastgoedbeheersysteem VBSonline over de nieuwe ontwikkelingen binnen het systeem en over de toekomstplannen. Ons vastgoedbeheersysteem wordt nu al door 38 gemeentelijke organisaties gebruikt voor het beheer van de vastgoedportefeuille.

Een bijzondere locatie

De VBS-dag werd dit jaar georganiseerd in Grand Hotel Karel V te Utrecht. Dit historische complex heeft vanaf 1348 gediend als klooster “De Balije van Utrecht”. Van 1832 tot 1990 heeft het gebouw dienst gedaan als Militair Hospitaal. In 1992 werd het Militair Hospitaal omgebouwd tot hotel. Het hotel is vernoemd naar de meest prominente gast van het klooster, Keizer Karel V. Hij regeerde over het grootste Europese rijk ooit. De historie van het hotel was goed waar te nemen in het hotel, lopend door de kloostergang, langs het restaurant waar ridders ooit aten, op weg naar de zaal waar onze VBS-dag plaatsvond.

Aanwezige gemeenten

De VBS-dag werd dit jaar weer erg goed bezocht, namelijk door 27 medewerkers van 13 verschillende gemeentelijke organisaties. De volgende gemeenten waren deze editie van de VBS-dag vertegenwoordigd:

 • Gemeente Amstelveen
 • Gemeente Capelle aan den IJssel
 • Gemeente Den Helder
 • Gemeente Gorinchem
 • Gemeente Hardenberg
 • Gemeente Hoorn
 • Gemeente Kampen
 • Gemeente Maassluis
 • Gemeente Oegstgeest
 • Gemeente Purmerend
 • Gemeente Zeist
 • Gemeente Zutphen
 • Werkorganisatie CGM

De nieuwste functionaliteiten en tips en tricks

Leo Looise trapte de bijeenkomst af en vertelde de aanwezigen over nieuwe functionaliteiten binnen VBSonline. Hij vertelde bijvoorbeeld over Twee Factor Authenticatie en de weergave van versiewijzigingen in betaalregels. Arnout vertelde over het registreren van oppervlaktes in het vastgoedbeheersysteem en hoe gebruikers dit het best kunnen aanpakken. Jurjen vertelde meer over de vernieuwde taakplanner, het gebruikersportaal en de optie om contracten digitaal te laten ondertekenen.

Leo vervolgde de bijeenkomst met meer informatie over koppelingen met zaaksystemen en de toekomstplannen van Metafoor op het gebied van software. Hierna was ruimte voor vragen vanuit het publiek en werd er gespard tussen de medewerkers van de verschillende organisaties.

Sparren en netwerken tijdens de lunch

De VBS-dag werd afgesloten met een heerlijke lunch bestaande uit diverse rijkelijk belegde broodjes en sandwiches, salade, een hartige specialiteit van de chef en een mini dessert van de patissier. Daarnaast kon er gekozen worden tussen heerlijke smoothies en zuiveldranken. Veel van onze gasten namen de lunch mee naar buiten en genoten hiervan in de zomerse temperaturen. Het was een zeer geslaagde dag en wij kijken weer uit naar volgend jaar.

Waarom Metafoor software?

Achterban van circa 100 adviseurs die kunnen ondersteunen bij het gebruik

Wij gaan voor een langdurig partnerschap met onze klanten

Meer dan 25 jaar ervaring in maatschappelijk vastgoed en grondzaken

Software ontwikkeld vanuit onze eigen expertise en gericht op de gebruiker

Voordelen van software voor uw vastgoedbeheersysteem

Overzichtelijke rapportages

Intuïtieve en gebruiksvriendelijke software

Contract-, object- en relatiegegevens centraal geregistreerd

Automatische facturatie, indexatie en huurovereenkomsten

Vastgoeddata overal en altijd beschikbaar

Mogelijkheden om diverse koppelingen te maken, zoals: MJOP-, Financieel, Document Management en Zaaksystemen

Snelle support door middel van korte lijnen

Portefeuilleoverzichten in vastgoed-beheersoftware VBSonline

Onze vastgoedbeheersoftware biedt verschillende overzichten uit de portefeuille met betrekking tot inkomsten versus uitgaven en de portefeuilleopbouw. Dit kan worden gedaan naar betaalcomponent, staat van onderhoud, object- en contractsoort. Hierdoor ziet u in een handomdraai hoe het ervoor staat.

Heeft u een vraag over VBSonline of dit artikel? Neem contact op met ons

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Bent u toe aan meer gemak en overzicht bij het beheren van uw (gemeentelijke) vastgoedportefeuille?
Wij helpen u graag verder met VBSonline, dé software voor vastgoedbeheer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *