Beheren van gemeentelijke gronden in vastgoedbeheersysteem VBSonline

VBSonline is gebruiksvriendelijke vastgoedbeheersoftware voor het administratief, juridisch en financieel vastgoedbeheer. Momenteel maken al meer dan 40 gemeenten gebruik van het systeem om de vastgoedportefeuille te beheren. Sinds kort zijn de mogelijkheden uitgebreid, waardoor naast panden ook gronden overzichtelijk beheerd kunnen worden in VBSonline.

Gronden beheren in VBSonline

Van de vastgoedobjecten in VBSonline kunnen alle mogelijke kenmerken worden geregistreerd. De panden worden in VBSonline als stippen getoond op de kaart van uw gemeente. Bij het beheer van gronden in VBSonline kunnen ook veel eigenschappen, zoals de kadastrale gegevens, worden geregistreerd. De grondobjecten verschijnen nu als gekleurde vlakken op de overzichtskaart.

Relaties en contracten beheren

Aan ieder stuk grond in VBSonline kan een relatie en een contract worden gekoppeld. Zo kunnen bijvoorbeeld alle relevante gegevens van huurders en pachters worden opgeslagen en worden alle contractvoorwaarden per stuk grond geregistreerd. VBSonline biedt daarnaast veel mogelijkheden op het gebied van contractbeheer. Indien de contracten juist zijn ingevoerd, volgt er automatisch een melding wanneer contracten aflopen, als prijzen moeten worden geïndexeerd en bij allerlei andere actiepunten.

Rechtenniveaus instellen

In VBSonline kunnen verschillen rechtenniveaus worden ingesteld. Zo kan iedere gemeente zelf bepalen wie welke gegevens mag raadplegen en/of wijzigen. Wanneer iemand een mutatie doorvoert, wordt dit vastgelegd door VBSonline. Zo kan op ieder moment gekeken worden wie wat op welk moment heeft gewijzigd.

Managementrapportages uitdraaien

VBSonline biedt een centraal dashboard waarmee de gronden (en panden) in uw gemeente goed te beheren zijn. Wanneer alle gronden, contracten en relaties juist zijn ingevoerd, ontstaat een duidelijk overzicht. Het is mogelijk om met één druk op de knop verschillende managementrapportages uit te draaien. Hierdoor wordt het gemakkelijk om te bekijken hoe een bepaalde portefeuille (financieel) presteert.

De gronden in uw gemeente beheren in één centraal systeem?

Maakt uw gemeente al gebruik van VBSonline voor het beheer van haar vastgoedobjecten, maar is er ook behoefte om de gronden in het systeem te beheren? Of maakt uw gemeente nog helemaal geen gebruik van een systeem voor het beheer van haar vastgoed? Neem dan contact met ons op voor meer informatie over VBSonline.

Waarom Metafoor software?

Achterban van circa 100 adviseurs die kunnen ondersteunen bij het gebruik

Wij gaan voor een langdurig partnerschap met onze klanten

Meer dan 25 jaar ervaring in maatschappelijk vastgoed en grondzaken

Software ontwikkeld vanuit onze eigen expertise en gericht op de gebruiker

Voordelen van software voor uw vastgoedbeheersysteem

Overzichtelijke rapportages

Intuïtieve en gebruiksvriendelijke software

Contract-, object- en relatiegegevens centraal geregistreerd

Automatische facturatie, indexatie en huurovereenkomsten

Vastgoeddata overal en altijd beschikbaar

Mogelijkheden om diverse koppelingen te maken, zoals: MJOP-, Financieel, Document Management en Zaaksystemen

Snelle support door middel van korte lijnen

Portefeuilleoverzichten in vastgoed-beheersoftware VBSonline

Onze vastgoedbeheersoftware biedt verschillende overzichten uit de portefeuille met betrekking tot inkomsten versus uitgaven en de portefeuilleopbouw. Dit kan worden gedaan naar betaalcomponent, staat van onderhoud, object- en contractsoort. Hierdoor ziet u in een handomdraai hoe het ervoor staat.

Heeft u een vraag over VBSonline of dit artikel? Neem contact op met ons

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Bent u toe aan meer gemak en overzicht bij het beheren van uw (gemeentelijke) vastgoedportefeuille?
Wij helpen u graag verder met VBSonline, dé software voor vastgoedbeheer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *